Collecte 4e kwartaal

In het vierde kwartaal van 2023 collecteren we voor Musicians Without Borders. Onder het motto ‘oorlog verdeelt, muziek verbindt organiseert deze stichting al meer dan 20 jaar muziekprojecten voor kinderen en jongeren in diverse (post)conflict-landen, met het doel om verdeeldheid tussen bevolkingsgroepen te verminderen, vreedzame samenleving en samenwerking te bevorderen, kinderen en jongeren weerbaarder te maken en door oorlog veroorzaakte wonden te helen.
Musicians Without Borders is opgericht door Nederlandse muziekprofessionals en -liefhebbers die geloven in de kracht van muziek. Oorspronkelijk brachten zij muziek-optredens, workshops en instrumenten naar vluchtelingenkampen. Tegenwoordig zijn zij actief in Midden-Amerika (El Salvador), Oost-Afrika (Rwanda), Europa (onder meer Kosovo, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië en Noord-Ierland) en het Midden-Oosten (Palestina en Jordanië).

Naast muziekprojecten geeft Musicians Without Borders training aan muzikanten, muziekdocenten, psychosociale hulpverleners en ontwikkelingswerkers en geven zij voorlichting over de manier waarop muziek kan bijdragen aan sociale verandering.

In tijden van oorlog en verdeeldheid is het werk van Musicians Without Borders belangrijker dan ooit. Graag vragen wij daarom uw gulle gaven voor dit prachtige doel. Meer informatie staat te lezen op www.musicianswithoutborders.org.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn via de collecte in de kerk deze actie te ondersteunen dan kunt u ook uw bijdrage storten op rekening  NL 93 INGB 0000 295 263  ten name van de Commissie Hulpbetoon   onder vermelding van Musicians Without Borders.

Yvonne van Eck