Open gespreksavond “De vreemde ander” op donderdag 7 maart 2024 (Let op: Deze gespreksavond vindt plaats in in de Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7 ingang het pand rechts naast de kerk.)

7 maart 2024
gespreksavond

Een open gespreksavond naar aanleiding van het boek “Aan de andere kant van de muur” van dr. Isaac Munter, Evangelisch Luthers predikant in Bethlehem, Rector Bible College in Bethlehem en directeur van de doorlopende conferentie Christ at the Checkpoint.

Het beoogde gesprek willen wij voeren naar aanleiding van een korte presentatie van de geschiedenis van de staat Israël, fragmenten uit het boek van Isaac Munter en uit zijn preek in de kerstnacht van 2023. De gespreksleiding is in handen van ds. Willemien Keuning1 en onze predikant Marijn Vermet.

De avond begint om 19.30 uur. Vooraf is er een potluckmaaltijd2 vanaf 17.30 uur. Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur of 19.30 uur!

Ds. Willemien Keuning1 is mede-oprichter van Kairos Sabeel en vertaalster van Joodse en Palestijnse bevrijdingstheologen.

Potluck2 is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft, waar het “luck”element speelt.