Jane Goodall’s film “Reasons for hope” te zien in Museon

“Dompel jezelf onder in dit inspiratieverhaal, een drijvende kracht voor positieve veranderingen wereldwijd.”

De Britse bioloog en natuurwetenschapper Dr. Jane Goodall is bekend geworden door haar werk en leven met chimpansees.

In de grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope neemt Jane je mee op reis rond de wereld en vertelt zij drie hoopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. Ze zullen je niet onberoerd laten. Het zijn drie initiatieven, door jongeren opgezet:

  1. 1. De wonderlijke migratie: volg de zeldzame Northern Bald Ibis (een van de meeste bedreigde vogelsoorten) op zijn adembenemende tocht door de Alpen.
  2. 2. De herintroductie van de Amerikaanse witte bizon: bewonder hoe de Blackfeet Nation, de majestueuze Amerikaanse witte bizon herintroduceert.
  3. 3. Een groenere morgen: ervaar het herstel van het door mijnen getroffen Sudbury in Canada met een boomrijk project van 10 miljoen stuks.

Jane zorgde in 1960 met haar onderzoek naar chimpansees in Tanzania voor een revolutie in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Nu neemt ze ons mee op een nieuw avontuur van inspiratie en hoop. Laat je meevoeren door Jane’s vier pijlers van hoop:   

1. Ons enorme menselijk intellect
2. De veerkracht van de natuur
3. De kracht en toewijding van de jeugd
4. De ontembare menselijke geest

De film is overdag en ’s avonds te zien tot het einde van het jaar in Museon. Overdag kun je daarnaast ook de fototentoonstelling zien van het Jane Goodall Instituut, waar haar levenswerk en nalatenschap tot leven komt.

We hebben bij de werkgroep Groene Hoop haar “boek van hoop” gelezen. De bovengenoemde pijlers worden daar ook uitgebreid in genoemd. Een inspirerend boek. De film lijkt mij daarom ook een aanrader!

Zie voor verdere info: https://www.museon-omniversum.nl/film/jane-goodall-reasons-for-hope